Nationaal Kampioenschap Cross voor bestuurders

Gemeente Mook en Middelaar organiseert in samenwerking met hardloopevenement Molenhoeks Makkie de tweede editie van het NK Cross voor Bestuurders. Dit kampioenschap zal plaatsvinden op het historische en heuvelachtige bosparcours van de Mookerhei.

Tijdens Molenhoeks Makkie strijden Wethouders, Burgemeesters, bestuurders van Waterschappen en Gedeputeerden hun strijd om de Nederlandse titel!

Het NK Cross voor bestuurders richt zich op de colleges van B&W van de 390 gemeenten in Nederland; de leden van het dagelijkse bestuur van de verschillende waterschappen, de Commissarissen van de Koning en de gedeputeerden; in totaal circa 2.500 bestuurders. Bestuurders die deel willen nemen aan deze cross lopen hetzelfde uitdagende parcours als de reguliere deelnemers aan Molenhoeks Makkie en kunnen kiezen tussen afstanden van 5 of 10 km.

Afzien op historische grond

Het NK zal dit jaar plaatsvinden op het historische en heuvelachtige bosparcours van de Mookerhei. Dit jaar is het 444 jaar geleden dat de Slag op de Mookerhei heeft plaatsgevonden. Treed in de heroïsche voetsporen van duizenden soldaten in 1574 en loop, ren, vlucht, kruip of strompel naar de Mookerhei. Dé ultieme kans om een fysieke en faire strijd te leveren met uw collega’s.

 

  • Zondagmorgen 21 oktober 2018 vanaf 10.18 uur (5 km) en 10.24 uur (10 km)
  • Geweldige hardloopwedstrijd over 5 of 10 kilometer speciaal voor Nederlandse bestuurders.
  • Wethouders, Burgemeesters en Gedeputeerden strijden om de Nederlandse titel!
  • Start en finish in het centrum van Molenhoek (bij Nijmegen)
  • Veel gezelligheid op Makkie Plaza
  • Live muziek langs het parcours!
  • Eenvoudig bereikbaar per trein

 

De ontvangst vindt plaats op een afgeschermde locatie waar ook kleedkamers en douches ter beschikking staan. De organisatie zorgt voor toepasselijke t-shirts en na afloop zal gezorgd worden voor een lunchpakket.

Het NK Cross 2018 wordt mede mogelijk gemaakt door:

 

Raak geïnspireerd door het Makkie

Hoogtepunten, dieptepunten, tranen van geluk bij het halen van de finish. Deelname aan “het Makkie” zorgt voor mooie en bijzondere momenten. Laat je inspireren door foto’s van voorgaande jaren of bekijk onze trailer.