Organisatie

Over MoMa

De ideale voorbereiding voor de Zevenheuvelenloop

Molenhoeks Makkie is een bijzonder hardloopevenement over 5, 10 en 15 kilometer in de kop van Noord-Limburg dat in 2010 voor het eerst werd georganiseerd door een stel fanatieke Molenhoekers en een verdwaalde Nijmegenaar. Hen stond een uitdagende wedstrijd voor ogen voor liefhebbers en wedstrijdatleten, waarbij maximaal gebruik wordt gemaakt van de schitterende, glooiende omgeving. Vanwege de datum van de wedstrijd, medio oktober, vormt het Makkie een ideale voorbereiding op de Zevenheuvelenloop.

En uhhh, wat wil je worden als je groot bent?

Blijkbaar was en is er behoefte aan zo’n loop, want al bij de eerste editie mocht de organisatie zich verheugen in een overweldigende belangstelling. De meeste deelnemers vinden Molenhoeks Makkie pittig, maar – en wij citeren – ‘door de geweldige sfeer langs het parcours, smaakt zo’n loopervaring naar meer!‘ De tweede editie, in 2011, kende dus nóg meer deelnemers.

Dat roept bij velen wellicht de vraag op hoe groot het Makkie wil worden. De Zevenheuvelenloop, de City PierCity of de Dam tot Damloop achterna? Het antwoord is simpel: wel in kwaliteit, niet qua grootte. Molenhoeks Makkie wil in de eerste plaats een leuke, gezellige en goed georganiseerde loop zijn waar deelnemers én publiek graag terugkomen.

Spar Janssen Kidsrun

In 2012 vond voor het eerst een MoMa-Kidsrun plaats. Daarmee heeft de organisatie gehoor gegeven aan de wens van veel ouders om ook een wedstrijd voor de kinderen te houden. In lijn met de overige afstanden is de Kidsrun een uitdagende loop van 2.3 km met een afwisselend parcours. Ook dit jaar vindt de Kidsrun weer plaats vóór de start van de 5, de 10 en 15 km.

 

_MG_7874

Deelnemers

Flesjes water

Sponsoren

gelopen kilometers

AMBASSADEURS

De organisatie van Molenhoeks Makkie is trots op zijn ambassadeurs. Hieronder stellen zich voor: Marko Koers en Miranda Boonstra.

Marko Koers

Drie maal nam hij deel aan de Olympische spelen. Hij is meervoudig Nederlands Kampioen op de 800m. Zijn trainingen werkte hij grotendeels om en rond Molenhoek af. Marko Koers is tegenwoordig adviseur Bedrijfssport. Hij begeleidt bedrijven die sport en bewegen willen organiseren voor medewerkers. Van hardlopen en sportief wandelen tot mountainbiken, wielrennen en fitness workshops. Ter bevordering van interne betrokkenheid en vitaliteit. Koers: “De bossen rond Molenhoek betekenen heel veel voor mij. Elke dag kon je me er wel vinden voor een duur-, interval- of heuveltraining. Een 1500m-loper doet het meeste werk toch in het bos. De mogelijkheden voor afwisseling zijn enorm, vooral door het geaccidenteerde karakter. Een hardloopevenement in deze mooie omgeving is natuurlijk een aanrader!”

Zie ook http://www.markokoerssports.nl/ voor meer informatie over Marko.

Miranda Boonstra

De wedstrijd start bijna voor mijn deur, en gaat over een heuvelachtig deel van mijn trainingsrondjes. Ik woon sinds 10 jaar in het loopmekka Molenhoek, en sindsdien loop ik alleen nog maar pr’s.

Op de heuvels word je gehard en je krijgt er sterke benen van.
 Ik weet niet welke grapjas op de naam Molenhoeks Makkie is gekomen, maar makkelijk zal het zeker niet worden. Als je hier de 10km uitloopt dan moet de zevenheuvelenloop wel een makkie worden.

Samen met de Maldense bosloop is Molenhoeks makkie een goede test voor de Zevenheuvelenloop.

Loop en geniet!!! Lees meer over miranda op haar website www.mirandaboonstra.nl

Even voorstellen

_HVD7412_0

Voorzitter: Arthur Hofstad

Energieke veertiger, voormalig baanatleet met voorkeur voor hardlopen met hindernissen zoals hordenlopen, steeplechase, survivalruns en ‘anders dan andere loopjes’. Vindt het geweldig dat er met zo’n enthousiast team en een grote club van vrijwilligers daar omheen een fantastisch Molenhoeks evenement bij is gekomen, waar heel Molenhoek trots op is.

Penningmeester: Maarten Meulbroek

In het dagelijks leven is deze levenslustige vijftiger werkzaam als manager in de gezondheidszorg. Sport is al zijn hele leven een grote hobby. Tot 10 jaar geleden veel hardgelopen, van 10 km tot vele marathons. De bossen rond Molenhoek vormen al 25 jaar zijn trainingsgebied,  een mooiere omgeving om te sporten is bijna niet te bedenken. Een gemis dat er geen echte wedstrijd (meer) was in dit gebied. Het idee om dan zelf maar aan het organiseren te gaan is dan natuurlijk een logische keus. En met succes!

Peter-Jan Mol

Secretaris: Peter-Jan Mol

Al meer dan veertig jaar volop in beweging. Hardlopen met de paplepel ingegoten gekregen. Zwemmen en fietsen erbij genomen: hij is dus triatleet. Beroepsmatig ook actief met sport en bewegen, als adviseur bij het Nederlands Instituut voor Sport en Bewegen (NISB), een kennisinstituut met als missie Nederland vitaal te krijgen.
Organiseren zit in het bloed, dus hij heeft zich vol overgave met zijn collega-organisatoren op Molenhoeks Makkie gestort. Houdt zich vooral bezig met sponsor- en relatiebeheer en met communicatie.

Wilbert Lamers

Algemeen Bestuurslid: Wilbert Lamers

In het dagelijks leven leraar lichamelijke opvoeding op een middelbare school. Daarnaast voorzitter van de Koninklijke vereniging voor lichamelijke opvoeding afdeling rijk van Nijmegen.

Veel ervaring in het organiseren van diverse evenementen waarvan het Molenhoeks Makkie er ondertussen een van is geworden. Zelf actief met diverse sporten op recreatief niveau met als motto: “Een leven lang bewegen is toch het mooiste dat je mee kunt maken”!

Natasja Verheijen

Algemeen Bestuurslid: Natasja Verheijen

De eerste vrouw in het bestuur van het MolenhoeksMakkie. Stond bij iedere editie langs de kant, want wil geen records missen van deze geweldige hardloopwedstrijd.

In het dagelijks leven werkt Natasja bij een automatiseerder van de afvaltransporterende en afvalverwerkende industrie, gevestigd in Molenhoek. Zelf loopt ze hard bij de FunRunners, en gaat in de toekomst nog genoeg pr’s verbreken.
Ze is erg onder de indruk van het enthousiasme van het huidige bestuur en gaat haar steentje bijdragen!

Algemeen Bestuurslid: Erik Dracht

In het dagelijks leven is hij manager in de (jeugd)zorg en welzijn. Naast het werk heeft hij in de loop der jaren ook andere uiteenlopende bestuurs- en adviestaken opgepakt. Actief inwoner in eigen dorp en woonomgeving.
“Begin 2008 heb ik mijn kalverliefde, het hardlopen, weer eens opgezocht. Gesport heb ik altijd wel. Sinds mijn jeugd is hockey wel mijn sport geweest vanwege het spelletje & het teamwerk. Met onderbrekingen heb dit tot 2006 gedaan.  Daarna is het hardlopen wel tot echte liefde gekomen. Hoewel er geen echt teamwork aan te pas komt, heeft het wel degelijk een sociaal karakter. En dat was voor mij een verrassende ontdekking”.

Vanaf 2013 is hij trainer bij hardloopclub LOL – Malden waarbij voor hem centraal staat: het verantwoord en met plezier laten hardlopen van de deelnemers. Met duurlopen van 15 tot 21 km als favoriete afstanden op geaccidenteerd terrein is MoMa al jarenlang vaste prik in zijn huisagenda. Het aspect teamwork bij de organisatie van dit evenement in Molenhoek is voor hem als bestuurslid een belangrijke drijfveer. Erik: “Maar ik wil toch vooral graag volwassenen en kinderen aan het sporten krijgen!”

Vrijwilligers

Jasmin, Hans, Eric, Philip, Barry, Nina, Noa, Gerda, Indra, Monique, Leande, Erik, Simone, Ton, Peter, Toine, Ineke, Edith, Cees, Mimi, Joost Rudy, Jan, Marius en vele anderen

Zonder vrijwilligers is het Molenhoeks Makkie niet te organiseren. Naast een vaste trouwe ploeg zijn wij altijd op zoek naar vrijwilligers die zijn of haar handen uit de mouwen steekt.

Wil jij ons meehelpen op zaterdag en/of zondag? Stuur een e-mail naar info@molenhoeksmakkie.nl of loop op Molenhoekdag even langs bij onze stand.

Silvina, Petra, Peter, Aad, Ton, Birgitte, Will, Hans, Stef, Jo, Gael, Aggie, René, Remco, Bert, Martijn, Margriet, Quinten, Jolanda, Siem, Guus, Hans, Joke, Kees, Rens en vele anderen

Muziek

ZusSjan, Willem Gradisen, Edward Rosier, Aggie en Karin, Stijn Krol, Loes Bram en Cato, William Driessen, Gennepse Kapel, Annet Abrahamse

Knikkende knieën, trillende handen. Als je nog nooit voor publiek hebt gespeeld is dat best spannend. Durf jij het aan om op te treden voor publiek?

Eeuwige dankbaarheid van de lopers omdat jouw muziek zorgt voor net dat tandje meer. Applaus van de toeschouwers. Wil jij dat ook?

Stuur een e-mail naar info@molenhoeksmakkie.nl of loop op Molenhoekdag even langs bij onze stand voor meer informatie.