28 juni 2019

10e editie Molenhoeks Makkie

Wat 10 jaar geleden begon als idee aan de borreltafel, tijdens de verjaardag van een van de organisatoren, is geworden tot een niet meer weg te denken evenement op de regionale hardloopkalender. Wat zijn we daar trots op. En wij in aanloop naar de eerste editie in 2010 maar weddenschappen afsluiten over het aantal deelnemers. 180? 250? Iemand durfde zelfs 370 te schatten. Het werden er gelijk al ruim 1.000!

10 jaar Molenhoeks Makkie

Ondanks de allerbelabberdste weersvoorspellingen voor dat weekend en de nodige regendruppels in de vroege zondagochtend van 24 oktober 2010 werd het droog, bleef het droog en ging de zon zelfs schijnen! Sinds die tijd zijn de weergoden ons gunstig gezind geweest, zo gunstig zelfs dat we enkele jaren geleden moesten besluiten om onderweg een drankpost te regelen. En dat medio oktober… Iets met klimaatverandering?

Het grappige is dat velen denken dat we in de loop der tijd ontzettend gegroeid zijn. Maar eigenlijk is dat nauwelijks het geval, hoewel er wel enkele onderdelen aan het programma zijn toegevoegd en dat extra deelnemers trok: de Kidsrun, de Mookerslag én het Wandelmakkie. Al jaren zitten we nu op gemiddeld zo’n 1.200 deelnemers, ook nu de echte hardloophype wel een beetje achter de rug is. Hopelijk weten we dit vast te houden. Wat wij in ieder geval graag behouden: een gezellige sfeer met veel muziek, een goede organisatie en deelname van zowel beginnende, gevorderde als toplopers.

Scroll to top