Loopafstanden en parcoursen

Unieke en uitdagende looproutes

Pittige bosparcoursen

Molenhoeks Makkie is een unieke hardloopwedstrijd op heuvelachtig bosparcours. En vanwege de vele uitdagingen en ideale timing – ieder 3e zondag van oktober – dé ultieme test voor de Zevenheuvelenloop!

Ga je voor de 5, 10 of 15 km? Of wil je meedoen aan de Kidsrun van 2,3 km? Welke afstand je ook kiest, ga er maar van uit dat het geen ‘makkie’ wordt! Ieder parcours gaat over heuvels en door dalen en bevat wel een paar uitdagende klimmetjes over mul zand. Want geklommen wordt er zeker! En daarom behoort Molenhoeks Makkie ook tot het circuit wedstrijden voor het Klauterbrevet. Bekijk de routes en lees meer!

Voor welk parcours ga jij?

Ontdek de 5, 10 en 15 km. Zie hoe het parcours loopt, krijg een indruk van de omgeving en bekijk de hoogtemeters.
Udo, MoMakkie-runner van het eerste uur, maakt je wegwijs!

Klauterbrevet

Molenhoeks Makkie behoort tot het circuit van hardloopwedstrijden voor het Klauterbrevet, een serie van 16 hardloopwedstrijden, waarbij de deelnemers onderweg te maken krijgen met heuvels en dalen. Deelnemers die minimaal 8 van de 16 wedstrijden volbrengen krijgen een officieel Klauterbrevet. De 8 wedstrijden moeten binnen 3 jaar zijn gelopen. Bij het Nederlandse Klimmers Comité (www.klimmersbrevet.nl) kun je een stempelboekje aanvragen.

Klimmen over mul zand is een standaard onderdeel van Molenhoeks Makkie
De Kidsrun is een van de programma-onderdelen van Molenhoeks Makkie

Kidsrun

De Kidsrun is een uitdagende loop van 2,3 km voor kinderen van 6 – 12 jaar. De uitslag wordt weergegeven in drie leeftijdsgroepen, onderverdeeld in jongens en meisjes.

Jeugdcrosscompetitie

Molenhoeks Makkie is onderdeel van de Jeugdcrosscompetitie Rijk van Nijmegen. De competitie omvat vier wedstrijden: Molenhoeks Makkie, de Maldense Bosloop, de Nieuwjaarsloop en de Leemkuilcross. Voor het eindklassement is deelname aan drie van deze wedstrijden noodzakelijk. Bij de inschrijving voor Molenhoeks Makkie en voor de Maldense Bosloop kun je aangeven dat je met de gehele crosscompetitie wil meedoen; je moet je nog wel voor iedere loop afzonderlijk opgeven. Lees meer op de website van Nijmegen Atletiek.

Scroll to top