Loopafstanden en parcoursen

Unieke en uitdagende looproutes

Over groene heuvels

Molenhoeks Makkie is een unieke hardloopwedstrijd op heuvelachtig bosparcours. En vanwege de vele uitdagingen en ideale timing – ieder 3e zondag van oktober – dé ultieme test voor de Zevenheuvelenloop! Ga je voor de 5 of 10 km? Of wil je meedoen aan de Kidsrun van 2,3 km? Welke afstand je ook kiest, ga er maar van uit dat het geen ‘makkie’ wordt! Ieder parcours gaat over heuvels en door dalen en bevat wel een paar uitdagende klimmetjes over mul zand. Want geklommen wordt er zeker! En daarom behoort Molenhoeks Makkie ook tot het circuit wedstrijden voor het Klauterbrevet. Bekijk de routes en lees meer!

LET OP! Parcourswijziging

Om contactmomenten zoveel mogelijk te beperken, zijn start en finish dit jaar op verschillende plekken; lopers starten dit jaar áchter het winkelcentrum, bij het Meulenveld, en finishen bij de kerk op de Stationsstraat. Het begin van de looproutes zal dus afwijken van voorgaande jaren. De nieuwe route loopt richting het nieuwe tunneltje, onder het spoor door, ter hoogte van de Middelweg/Lindenlaan. En vandaaruit gaan de lopers richting het bos, waar zij de 5- en 10 km-routes vervolgen.

Download de 5 km route (en exporteer naar GPX).

Download de 10 km route (en exporteer naar GPX).

Heumense Schans CHallenge

Net als in 2019 hebben we ook dit jaar weer een aparte tijdsmeting op de Heumense Schans (de twee los-zand-heuvels direct achter elkaar). Voor de eerste drie heren en dames zijn er – ongeacht de afstand – prijzen!

MoMakkie-deelnemers op de Heumense Schans

Klauterbrevet

Molenhoeks Makkie behoort tot het circuit van hardloopwedstrijden voor het Klauterbrevet, een serie van 16 hardloopwedstrijden, waarbij de deelnemers onderweg te maken krijgen met heuvels en dalen. Deelnemers die minimaal 8 van de 16 wedstrijden volbrengen krijgen een officieel Klauterbrevet. De 8 wedstrijden moeten binnen 3 jaar zijn gelopen. Bij het Nederlandse Klimmers Comité (www.klimmersbrevet.nl) kun je een stempelboekje aanvragen.

Kidsrun

Ieder kind een winnaar!

De Kidsrun is een uitdagende loop van 2,3 km voor kinderen van 6 – 12 jaar. De uitslag wordt weergegeven in drie leeftijdsgroepen, onderverdeeld in jongens en meisjes.

Het parcours van de Kidsrun is niet gewijzigd ten opzichte van vorig jaar. Dat betekent een mooi rondje, met een uitdagend klimmetje erin! Je schrijft je al in voor slechts € 4,00

Voor deelnemende Kidsrunners is het toegestaan om één ouder mee te nemen naar een plek rondom het start- en finishgebied. Hier kan de ouder na de start blijven staan en na de finish zijn/haar kind weer opvangen. De route is goed aangegeven en de kinderen worden op de route begeleid door de organisatie, zodat iedereen weer veilig bij de finish komt.

Jeugdcrosscompetitie

Molenhoeks Makkie is onderdeel van de Jeugdcrosscompetitie Rijk van Nijmegen. De competitie omvat vier wedstrijden: Molenhoeks Makkie, de Maldense Bosloop, de Nieuwjaarsloop en de Leemkuilcross. Voor het eindklassement is deelname aan drie van deze wedstrijden noodzakelijk. Bij de inschrijving voor Molenhoeks Makkie en voor de Maldense Bosloop kun je aangeven dat je met de gehele crosscompetitie wil meedoen; je moet je nog wel voor iedere loop afzonderlijk opgeven.

Lees meer op de website van Nijmegen Atletiek.

Trainingsschema Kidsrun

Om kinderen voor te bereiden op de Kidsrun, hebben we een voorbeeldschema van 7 weken opgesteld, uitgaande van 2 keer lopen per week. Zit dit er niet in, of loopt uw kind ook al bij een andere tak van sport, kies dan 1 training per week.

Als er ‘1-1-1 p=2’ staat, dan betekent dit 3 x 1 minuut hardlopen met steeds 2 minuten wandel/dribbelpauze.

Scroll to top