Tijdregistratie

Alles over de registratie van jouw looptijd

Per leeftijdscategorie

De start zal iets anders verlopen dan je gewend bent; iedere 5 minuten start een groep met max. 50 deelnemers. Ook werken we met leeftijdgebonden groepen. Bij inschrijving wordt daarom gevraagd in welke leeftijdscategorie je valt. We onderscheiden voor zowel 5 km als 10 km de volgende categorieën: 

Heren 8-19
Vrouwen 8-19
Heren 20-29
Vrouwen 20-29
Heren 30-39
Vrouwen 30-39
Heren 40-44
Heren 45-49
Vrouwen 40-49
Heren 50-59
Vrouwen 50-59
Heren 60-99
Vrouwen 60-99

Ben jij een toploper?

Voor beide afstanden (5 en 10 km) vormen we een aparte startserie voor de snelste lopers en loopsters. De limieten voor deze vakken zijn als volgt:

  • 5 km heren: <19 min. | 5 km dames: <21 min.
  • 10 km heren: <39 min. | 10 km dames: <43 min.

Heb je deze tijd eerder in een wedstrijd gelopen, meld je dan aan voor de categorie ‘toplopers‘. Na een check van de organisatie, word je definitief ingedeeld en krijg je daar bericht van. Het kan ook zijn dat je op basis van prestaties uit het verleden rechtstreeks benaderd wordt voor deze startseries. 

Mocht je twijfelen of je wel of niet in het toplopersvak moet starten, stuur dan een mail. De wedstrijdleider neemt contact met je op.

Schans Challenge​

Ook dit jaar kun je weer meedoen aan de Heumense Schans Challenge, een wedstrijd binnen een wedstrijd. Wie rent het snelst de schans op? Vanwege het mulle zand een extra pittige uitdaging! De Challenge van 2019 werd gewonnen door Marco Otten en Hilde Pape.

Ox-max-chip in je startnummer

Als organisatie van Molenhoeks Makkie maken wij gebruik van het Ox-maxtijdregistratie systeem. Je kunt dus niet je eigen chip gebruiken; je krijgt de Ox-chip bij je startpakket geleverd. De chip zit in je startnummer.

Prijzenreglement

Er zijn prijzen te winnen voor de nummers 1,2 en 3 per afstand en per geslacht. Daarnaast zijn er ook per leeftijdscategorie prijzen beschikbaar. En dan is er nog de Heumense Schans Challenge. Hoe het allemaal is geregeld met de prijzen staat vermeld in het Deelnamereglement.

Scroll to top