1 april 2018

Molenhoeks Makkie geeft zich bloot

Als een van de eerste grote hardloopwedstrijden in Nederland voegt het Molenhoeks Makkie dit jaar op zondag 21 oktober, bij wijze van pilot, een naturistenrun toe aan het programma. De organisatie komt daarmee tegemoet aan de al vaker geuite wens van Naturisten Nederland, de belangenorganisatie van naturisten en naaktrecreanten, om hardloopwedstrijden ook naakt te kunnen lopen. 

 

Dit jaar heeft het bestuur besloten hiervoor ruimte te maken in het programma. “We hebben een uitgelezen parcours en prima faciliteiten hier in Molenhoek. Als we dan iets kunnen betekenen voor onze hardlopende naturistenvrienden, dan doen we dat graag”, zegt Erik Dracht, woordvoerder van het Molenhoeks Makkie. 

Volgens Naturisten Nederland zijn er onder de leden flink wat fanatieke hardlopers. Enkele daarvan hebben al een keer meegelopen op de afstand van de Mookerslag. “Jullie hebben een fantastische omgeving in de bossen waar je je helemaal vrij kan voelen. Het zou geweldig zijn als jullie de eerste zouden zijn die een naturisten-editie van een hardloopwedstrijd kunnen organiseren.”, aldus NN-voorzitter Ab in ’t Veld. 

Het vraagt natuurlijk wel wat extra creativiteit van bestuur en vrijwilligers van Molenhoeks Makkie. Er is gekozen voor een afstand van 5 km waarvoor het startschot gegeven wordt om 8 uur ’s ochtends. Daarmee kunnen de blootlopers hun afstand afleggen voordat de overige deelnemers op het parcours zijn. Het motto van deze 5 km afstand: ‘Makkie, the Naked Five’. 

Molenhoeks Makkie heeft voor de sponsoring van deze speciale editie een organisatie gevonden die veel ervaring heeft met blootrecreatie. Een bekende regionale sauna heeft toegezegd de run voor de lopers op foto en film vast te leggen, ter herinnering aan hun deelname. Bovendien krijgt ieder bij de finish een tegoedbon voor een dagje wellness. 

Het bestuur van Molenhoeks Makkie heeft de overtuiging dat hiermee, naast de trailrunscolorrunsobstacle runs e.d., een nieuwe (b)loot aan de stam wordt toegevoegd: nude running. 

Scroll to top