Organisatie

Over Molenhoeks Makkie

'Kwaliteit en beleving is wat telt'

Molenhoeks Makkie is een bijzonder hardloopevenement over 5, 10 en 15 kilometer in de kop van Noord-Limburg dat in 2010 voor het eerst werd georganiseerd door een stel fanatieke Molenhoekers en een verdwaalde Nijmegenaar. Hen stond een uitdagende wedstrijd voor ogen voor liefhebbers en wedstrijdatleten, waarbij maximaal gebruik wordt gemaakt van de schitterende, glooiende omgeving. Vanwege de datum van de wedstrijd, altijd de 3e zondag in oktober, vormt het Makkie een ideale voorbereiding op de Zevenheuvelenloop.

Blijkbaar was en is er behoefte aan zo’n loop, want al bij de eerste editie mocht de organisatie zich verheugen in een overweldigende belangstelling. De meeste deelnemers vinden Molenhoeks Makkie pittig, maar ‘vanwege de geweldige sfeer langs het parcours, smaakt zo’n loopervaring naar meer!‘ De tweede editie in 2011 kende nóg meer deelnemers; ruim 1000 deelnemers stonden dat jaar aan de start. En inmiddels kunnen we jaarlijks rekenen op zo’n 1200 tot 1500 deelnemers.

Anders dan anders

Dat roept bij velen wellicht de vraag op: hoe groot wil ‘Makkie’ worden? De Zevenheuvelenloop, de City PierCity of de Dam tot Damloop achterna? Het antwoord is simpel: wel in kwaliteit en beleving, niet qua grootte. Molenhoeks Makkie wil in de eerste plaats een uitdagende, gezellige en goed georganiseerde loop zijn. Een loop die ‘anders is dan anders’ en waarvoor deelnemers én publiek graag terugkomen.

De drijvende krachten achter MoMa

Molenhoeks Makkie kan geen succes zijn zonder de inzet van onze ambassadeur Miranda Boonstra, de fanatieke bestuursleden, enthousiaste vrijwilligers én gedreven sponsoren. Wie dat zijn? Maak kennis met:

Scroll to top