Wandelmakkie

De gezelligste wandeling van Nederland

Zaterdag 14 oktober 2023

Start: 14.00 uur

Winkelcentrum Molenhoek

Inschrijven op de dag zelf, bij de start
vanaf 14:00 uur

Uniek wandelparcours 

Voor alle sportieve wandelaars wordt op zaterdagmiddag 14 oktober 2023 de achtste editie van het Wandelmakkie gehouden. Deelnemers lopen op één punt na hetzelfde parcours als de hardlopers de volgende dag moeten afleggen op de 5 km en grotendeels het parcours dat wordt gelopen tijdens de 10 km. Het parcours van Wandelmakkie is alleen op deze zaterdag te lopen. Eenmalig dus, want het is géén vaste paaltjesroute!

De wandelroutes lopen door de prachtige heuvelachtige bossen rondom Landgoed Jachtslot Mookerheide, over de Heumense Schans en als je geluk hebt zie je misschien een enkele Schotse Highlander.

WandelMakkie is voor iedereen die goed ter been is. Voor  jong en oud, klein en groot. Maar let op, het parcours is helaas minder toegankelijk voor wandelwagens en rolstoelen; de wandelaars lopen over heide, door bosgebied en soms moeten ook een paar pittige klimmetjes over mul zand worden genomen.

Ook leuk voor de kids!

Bij de 5 km route zal er een speurtochtje zijn voor de kinderen. Dit jaar gaan ze op zoek naar kabouters. Worden de kabouters gevonden ontvangen ze een kleine beloning.

Inschrijven

  • Je kunt je inschrijven op de dag van het evenement, vanaf 14:00 uur, in het Winkelcentrum van Molenhoek.
  • De inschrijvingskosten bedragen € 2,50.
  • Er zijn twee beschikbare afstanden: 5 km en 10 km. De 5 km wandelroute volgt bijna het hele officiële MoMakkie-parcours, terwijl de 10 km wandelroute aangepast is. De details van beide routes worden op de dag zelf verstrekt.

Praktische informatie

  • Wandelmakkie vindt plaats op zaterdag 14 oktober 2023.
  • Het evenement begint om 14:30 uur in het Winkelcentrum van Molenhoek.
  • Tijdens de wandeltocht is er een pauzeplaats op zowel de 5 km als de 10 km afstand bij de tent en foodtruck bij het “Jachtslot Mookerheide”. Daar kun je genieten van zelfgemaakte groentesoep met groenten uit de tuinen van het Jachtslot. Voor de kinderen is er ranja, en Luc Berben zal er zijn om muziek te maken.
  • De finish van de wandeltocht is terug in het Winkelcentrum van Molenhoek. Als beloning ontvangt iedereen die de tocht voltooit heerlijke “Molenhoekse Bergjes” van Fijne Kost Delicatessen.
  • Voor de kinderen is er ook een speurtocht, waarbij ze dit jaar op zoek gaan naar kabouters. Worden de kabouters gevonden ontvangen ze een kleine beloning.

Foto's Wandelmakkie 2021

Zie hier de foto’s van het WandelMakkie!

  • Bij inschrijving ga je akkoord met de voorwaarden zoals vastgelegd in het Deelnamereglement.
Scroll to top