Wandelmakkie

De gezelligste wandeling van Nederland

Zaterdag 19 oktober 2024

Start: 14.00 uur

Winkelcentrum Molenhoek

Inschrijven op de dag zelf, bij de start
vanaf 14:00 uur

Uniek wandelparcours 

Voor alle sportieve wandelaars wordt op zaterdagmiddag 19 oktober 2024 de achtste editie van het Wandelmakkie gehouden. Deelnemers lopen op één punt na hetzelfde parcours als de hardlopers de volgende dag moeten afleggen op de 5 km en grotendeels het parcours dat wordt gelopen tijdens de 10 km. Het parcours van Wandelmakkie is alleen op deze zaterdag te lopen. Eenmalig dus, want het is géén vaste paaltjesroute!

De wandelroutes lopen door de prachtige heuvelachtige bossen rondom Landgoed Jachtslot Mookerheide, over de Heumense Schans en als je geluk hebt zie je misschien een enkele Schotse Highlander.

WandelMakkie is voor iedereen die goed ter been is. Voor  jong en oud, klein en groot. Maar let op, het parcours is helaas minder toegankelijk voor wandelwagens en rolstoelen; de wandelaars lopen over heide, door bosgebied en soms moeten ook een paar pittige klimmetjes over mul zand worden genomen.

Ook leuk voor de kids!

Bij de 5 km route zal er een speurtochtje zijn voor de kinderen. Dit jaar gaan ze op zoek naar kabouters. Worden de kabouters gevonden ontvangen ze een kleine beloning.

Inschrijven

  • Je kunt je inschrijven op de dag van het evenement, vanaf 14:00 uur, in het Winkelcentrum van Molenhoek (start is om 14.30 uur)
  • De inschrijvingskosten bedragen € 2,50.
  • Er zijn twee beschikbare afstanden: 5 km en 10 km. De 5 km wandelroute volgt bijna het hele officiële MoMakkie-parcours, terwijl de 10 km wandelroute aangepast is. De details van beide routes worden op de dag zelf verstrekt.

Praktische informatie

  • Wandelmakkie vindt plaats op zaterdag 19 oktober 2024.
  • Het evenement begint om 14:30 uur in het Winkelcentrum van Molenhoek (Inschrijven is mogelijk vanaf 14.00 uur).
  • Tijdens de wandeltocht is er een pauzeplaats mét muziek op zowel de 5 km als de 10 km afstand.
  • Je finisht waar je bent gestart; in het Winkelcentrum van Molenhoek. 
  • Voor de kinderen is er ook een speurtocht, waarbij ze dit jaar op zoek gaan naar kabouters. Worden de kabouters gevonden ontvangen ze een kleine beloning.

Foto's Wandelmakkie 2021

Zie hier de foto’s van het WandelMakkie!

  • Bij inschrijving ga je akkoord met de voorwaarden zoals vastgelegd in het Deelnamereglement.
Scroll to top